Over Dieric Bouts. Beeldenmaker Tentoonstellingsbezoek dinsdag 7 november

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

07 nov

Dieric Bouts. Beeldenmaker Tentoonstellingsbezoek dinsdag 7 november

Praktisch:

Tijd:  Om 11 uur

Waar: aan de ingang van het museum

Museum M, Vanderkelenstraat 28, Leuven. Parkeren kan je in de ondergrondse parking Ladeuze. Op zondag kan je gratis bovengronds parkeren in Leuven.

Ook met de trein of de bus is het museum vlot te bereiken.

dinsdag 7 november 2023 om 11:00 uur

Dieric Bouts (ca. 1410-1475), in één adem te noemen met Jan Van Eyck of Rogier Van der Weyden, is een van de belangrijkste Vlaamse Meesters. De kunstschilder bracht het grootste deel van zijn leven door in Leuven, waar hij zijn beste panelen – rijke taferelen, krachtige portretten en bovenwereldse landschappen – schilderde. In 1472 werd Bouts zelfs benoemd tot stadschilder van de stad, een eretitel. Op dat moment maakte Leuven een gigantische stedelijke vernieuwing door en beleefde ze gloriedagen met haar nieuwe universiteit – de ideale context voor Bouts om zich te ontplooien als renaissancekunstenaar.

Dieric Bouts was een beeldenmaker. Hij schilderde wat van hem verwacht werd en excelleerde daarin – denk maar aan topstukken als ‘Het Laatste Avondmaal’ en ‘De marteling van de heilige Erasmus’

Nooit eerder kwamen zoveel werken van de Vlaamse Meester bijeen in zijn thuisstad. In deze tentoonstelling krijg je een totaal nieuwe kijk op werk van meer dan vijf eeuwen oud — door een radicale confrontatie met de beeldcultuur van vandaag.

Met Davidsfonds Haacht boekten we twee rondleidingen. Je kan kiezen uit een van beide data voor jouw bezoek. De groep is beperkt tot 15 p. per rondleiding.

 

Prijzen

Ticket Prijs
Davidsfonds leden € 19,00
Davidsfonds niet-leden € 23,00

Prijs: € 19 - € 23 voor niet-leden.
Met een museumpas betaal je resp. € 9 - € 13. Breng zeker je museumpas mee, anders betaal je ter plaatse € 10 extra.

Inschrijven doe je door een mail te sturen naar geertrui.clarysse@telenet.be (of tel. 016/25.14.46) met vermelding van de dag, én het bedrag over te schrijven op BE78 4316 1455 5186, Davidsfonds Haacht

Labels: Activiteit