Over Europalia Georgië Concert polyfone muziek

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

26 okt

Europalia Georgië Concert polyfone muziek

Praktisch
Donderdag 26 oktober 2023, om 20 u.

Brussel, St-Jacob-op-de-Koudenbergkerk, Koningsplein (vlakbij het Centraal Station)

donderdag 26 oktober 2023 om 20:00 uur

Beste cultuurliefhebber

Dit najaar is er opnieuw een editie van Europalia. Deze keer staat Georgië centraal. Bozar en Europalia Georgia nodigen drie prestigieuze koren van de Georgische hoofdstad Tbilisi uit om je te laten kennismaken met de rijkdom van Georgische polyfonie – helemaal verschillend van onze westerse polyfonie. Kenmerkend voor deze oraal overgedragen polyfone zangcultuur is dat er een vrijheid is om de liederen aan te passen aan hedendaagse compositietechnieken. Het resultaat is een bijzonder levendig repertoire met een zeldzame muzikale uitdrukkingskracht. Niet voor niets erkende UNESCO in 2001 deze uitzonderlijke Georgische polyfonie als immaterieel erfgoed. Laat je tijdens dit concert verwonderen door deze unieke gezangen. De drie koren zijn: het Gori Women’s Choir, Het Basiani koor en het Georgian State Chamber Choir.

Tot dan! 
Cindy, Geertrui, Gillis, Ria, Rudi en Tine 

Prijzen

Ticket Prijs
Davidsfonds leden € 36,00
Davidsfonds niet-leden € 40,00

Inschrijven

Prijs: € 40- € 36 voor Davidsfondsleden

Ticket(s) bestel je door een mailtje te sturen naar geertrui.clarysse@telenet.be (of tel. 016/25.14.46) en te storten op
BE78 4316 1455 5186, Davidsfonds Haacht.

Wie graag mee rijdt met de auto mag dat zeker aan Geertrui laten weten, we proberen dat dan te regelen.

Labels: Kunst & CultuurOntspanning & OntmoetenMuziek1 sessieConcert