Over Bezoek tentoonstelling Vermeer in het Rijksmuseum Amsterdam

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

16 feb

Bezoek tentoonstelling Vermeer in het Rijksmuseum Amsterdam

Exclusieve tentoonstelling! Voor het eerst zoveel werken van Vermeer samen te zien!

donderdag 16 februari 2023 van 06:30 uur tot 21:00 uur

Begin februari opent in Amsterdam dé grootste tentoonstelling ooit over Vermeer, met bruiklenen van over de hele wereld. Johannes Vermeer (1632-1675) leefde en werkte in Delft. Zijn werk is vooral bekend om zijn verstilde, introverte scènes binnenshuis, zijn ongekende gebruik van helder, kleurrijk licht en zijn overtuigend illusionisme. In tegenstelling tot Rembrandt, heeft Vermeer met ongeveer 35 schilderijen een opvallend klein oeuvre nagelaten. Omdat zijn schilderijen in collecties en musea over de hele wereld tot de topstukken behoren, wordt zijn werk slechts bij uitzondering uitgeleend.

Met Davidsfonds Haacht zijn we erin geslaagd om voor deze uitzonderlijke tentoonstelling 30 tickets vast te krijgen. We gaan met de bus naar Amsterdam, waar we in de voormiddag  de tentoonstelling bezoeken. Omdat het een heel unieke tentoonstelling is en het dus ook heel druk zal zijn, heeft het museum beslist om uitzonderlijk niet te werken met gidsen.  De curatoren willen de bezoekers zoveel mogelijk de ruimte geven om op eigen tempo van de schilderijen te genieten. Alle informatie zal op de borden naast de schilderijen hangen. 

Na dit ongetwijfeld indrukwekkend bezoek nemen we samen een lichte lunch. In de namiddag maken we een stadswandeling met onze vroegere voorzitter Jo Vranckx als gids. Nadien wacht de bus ons op om terug naar Haacht te rijden.

 Je wil er graag bij zijn? Als lid van het Davidsfonds kan je nu al inschrijven. Aarzel dus niet!  Vanaf 7 oktober stellen we de inschrijvingen open voor iedereen onder het motto: op = op.

We hopen om samen met jou deze tentoonstelling te bezoeken!

Het definitieve vertrekuur wordt later aan de ingeschrevenen doorgegeven.

Vertrekpunt: parking Lombaarden, Haacht

Prijs: Uitverkocht! Wens je op de wachtlijst te komen, stuur dan een mailtje naar rudi.bollaerts@telenet.be.

Prijzen

Er zijn geen tickets meer beschikbaar. De activiteit is uitverkocht. Wens je op de wachtlijst te komen, stuur dan een mailtje naar rudi.bollaerts@telenet.be.

Labels: Beeldende kunstDagevenement1 sessie