Over Oog in oog met Ensor - Daguitstap Oostende

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

02 mrt

Oog in oog met Ensor - Daguitstap Oostende

Praktisch:

Zaterdag 2 maart 2024,  van ’s morgens vroeg tot ’s avonds.

Plaats en uur van afspraak:  Mu.Zee, Romestraat 11, Oostende om 10 u.

Wie wil, kan mee met de trein vanuit Leuven, vertrek trein: 7.34 u. Opgelet: er rijden zo vroeg nog geen treinen van Haacht naar Leuven. Wil je graag mee met de auto naar station Leuven? Laat het even weten en we spreken af.

Terug: we voorzien met de trein van 17.43u. terug naar Leuven te rijden en komen daar dan rond 19.20 u. aan.

Meer info op: rudi.bollaerts@telenet.be  of  www. haacht.davidsfonds.be

Tel. 0485/744 931

 Tot dan,
Tine, Ria, Cindy, Gillis, Rudi en Geertrui 

zaterdag 2 maart 2024 om 10:00 uur

In 2024 is het 75 jaar geleden dat James Ensor overleed, de Oostendse schilder die vooral bekendstaat om zijn maskers en skeletten. Als eerbetoon zetten musea in Oostende, Antwerpen en Brussel de Belgische grootmeester in de schijnwerpers. Het hele jaar lang verwennen ze jou met tentoonstellingen die de man achter het masker beetje bij beetje onthullen.

Met Davidsfonds Haacht gaan we op zaterdag 2 maart naar Oostende, waar Ensor zijn hele leven gewerkt heeft. We bezoeken er de twee toptentoonstellingen, met gids, in kleine groep en mét de alom geprezen oortjes, zodat iedereen alles makkelijk kan horen.

We starten in Mu.Zee met de tentoonstelling ‘Rose, Rose, Rose à mes yeux’ - James Ensor en het stilleven in België 1830 – 1930’. Deze tentoonstelling concentreert zich voor het eerst helemaal op de stillevens van James Ensor. Een dertigtal werken uit de belangrijke productie van Ensor op dit gebied - van de eerste burgerlijke voorbeelden over de ‘bespookte’ stillevens van de jaren ’90 tot de etherische, dromerige voorbeelden van de late periode – dienen als ruggengraat en ijking voor een overzicht van het stilleven in België tussen 1830 en 1930. Of maak kennis met een verrassende Ensor!

Nadien nemen we een lichte lunch in restaurant ‘Toope’ (West-Vlaams voor ‘Samen’).

In de namiddag gaan we naar het James Ensorhuis waar we de tentoonstelling ‘James Ensor: Zelfportretten’ bezoeken. Het zelfportret is bij Ensor van essentieel belang en neemt een bijzondere plaats in binnen zijn oeuvre. Het zelfportret dat ontstaat dankzij het gebruik van de spiegel wordt een ‘subjectieve’ afspiegeling. Hier staan we oog in oog met een andere kant van Ensor.

Tenslotte wandelen we een stukje van de Ensorwandeling en gaan zo naar het station van Oostende.

Je wil er graag bij zijn? Als lid van het Davidsfonds kan je nu al inschrijven. Het aantal plaatsen is beperkt.  Aarzel dus niet!  Vanaf 22 januari stellen we de inschrijvingen open voor iedereen onder het motto: op = op.

We hopen om samen met jou deze tentoonstellingen te bezoeken!

Prijzen

Ticket Prijs
Davidsfonds leden € 115,00
Davidsfonds niet-leden € 125,00

Inschrijven door storting op BE78 4316 1455 5186, Davidsfonds Haacht. Stuur zeker ook een mailtje naar geertrui.clarysse@telenet.be (of tel. 0472/75.85.61) met vermelding

  • of je mee gaat met de trein, dan wel meteen naar het museum komt
  • of je wenst mee te rijden met de auto naar het station Leuven
  • en graag ook je telefoonnummer waarop je die dag te bereiken bent.

Meer info op: rudi.bollaerts@telenet.be  of  www. haacht.davidsfonds.be

Labels: ActiviteitCultuurregio Halle-VilvoordeCultuurregio Oost-Brabant