Over Ensors stoutste dromen. Het impressionisme voorbij.

05 okt
Antwerpen - Koninklijk Museum voor Schone Kunsten

Ensors stoutste dromen. Het impressionisme voorbij.

In 2024 is het 75 jaar geleden dat James Ensor overleed, de Oostendse schilder die vooral bekend staat om zijn maskers en skeletten. Als eerbetoon zetten musea in Oostende, Antwerpen en Brussel de Belgische grootmeester in de schijnwerpers. Na de succesvolle daguitstap naar Oostende in het voorjaar, gaan we nu naar Antwerpen. Het KMSKA heeft de grootste en meest diverse Ensorcollectie ter wereld.

Met ‘Ensors stoutste dromen. Het impressionisme voorbij’ duikt het KMSKA niet alleen in Ensors wondere universum van woeste visioenen, maskers en satire. Ze tonen Ensor zij aan zij met werk van internationale kunstenaars die Ensor inspireren en met wie hij zich wil meten. Want bovenal wil Ensor altijd de beste zijn. Zelfs al heten zijn concurrenten Claude Monet, Edvard Munch of zelfs Jheronymus Bosch en Francisco Goya. Twee cruciale aspecten van Ensors kunst vormen de kern van deze tentoonstelling: hoe een Belgisch avant-gardist ‘voorbij het impressionisme’ wil gaan om onze ‘stoutste dromen’ te verbeelden.

We hebben voor deze toptentoonstelling twee gidsen kunnen reserveren. Aarzel niet en schrijf nu in: als Davidsfonds lid heb je een week ‘voorinschrijvingsrecht’, als er nadien nog plaatsen zijn, sturen we volgende week een uitnodiging naar al onze geïnteresseerden.

zaterdag 5 oktober 2024 van 11:00 uur tot 13:00 uur

Praktisch:

Zaterdag 5 oktober 2024, start bezoek: 11u.  – 12.30u.

Plaats en uur van afspraak:  KMSKA,  Leopold De Waelplaats 1, 2000 Antwerpen, om 10.50u.

Wie wil, kan mee met de trein vanuit Haacht: vertrek station Wespelaar: 9:05u. of Haacht 9:08u. In Berchem nemen we tram 4 tot net voor de deur van het museum.

Terug: na het bezoek is er geen verdere activiteit gepland, iedereen is vrij. Wie wil, kan mee terug met tram en trein meteen na het bezoek.

Prijs: gids: € 13 - € 10 voor Davidsfondsleden. Toegang: € 20 p.p. of gratis met museumpas. De museumpas moet bij de ingang getoond worden. Wie die toch vergeet, betaalt € 20 ter plaatse.

Niet inbegrepen: vervoerkosten trein + tram

Inschrijven door storting van het gepaste bedrag op BE78 4316 1455 5186, Davidsfonds Haacht. Stuur zeker ook een mailtje naar geertrui.clarysse@telenet.be (of tel. 0472/75.85.61) met vermelding

  • of je mee gaat met de trein (vanuit Wespelaar of Haacht), dan wel meteen naar het museum komt
  • of je graag meteen na het bezoek terug mee gaat met tram en trein naar Haacht
  • en graag ook je telefoonnummer waarop je die dag te bereiken bent.

Tot dan,
Tine, Ria, Cindy, Gillis, Rudi en Geertrui 

Prijzen

Ticket Prijs
Davidsfonds leden € 30,00
Davidsfonds niet-leden € 33,00

Inschrijven door storting op BE78 4316 1455 5186, Davidsfonds Haacht. Stuur zeker ook een mailtje naar geertrui.clarysse@telenet.be (of tel. 0472/75.85.61) met vermelding

  • of je mee gaat met de trein, dan wel meteen naar het museum komt
  • of je wenst mee te rijden met de auto naar het station Leuven
  • en graag ook je telefoonnummer waarop je die dag te bereiken bent.

Meer info op: rudi.bollaerts@telenet.be  of  www. haacht.davidsfonds.be

Labels: Kunst & CultuurActiviteitCultuurregio Oost-Brabant